Friday, 14 April 2017

Travelog New Zealand 2017 | Having fun playing at playground in Rotorua

Sambungan dari entry - 'Travelog New Zealand 2017 | Halal Food & Islamic Centre in Rotorua'

Lepas dah makan & solat , kitaorang gerak ke Lake Rotorua. Spend masa situ jap, then terus gerak ke Government Garden yang terletak dalam pekan Rotorua. Apa yang best pasal Rotorua ni ialah semua attraction spot dia dekat-dekat, driving dalam 5-10 minit dah sampai. 

Government Garden ni kiranya tempat wajib pergi kalau sampai Rotorua ni sebab kat sini ada several attraction , contoh macam Museum Rotorua & Maori Cultural Village (tapi harga cultural village tu mahal). 

Garden = Taman. So taman ni sangat luas sebab ada macam-macam attraction kat dalam ni. Nak masuk taman ni PERCUMA tapi nak masuk tempat-tempat pelancongan tu kena bayar ,contoh macam nak masuk muzium. Kitaorang tak masuk muzium tu sebab tak minat sangat. Tapi fasad bangunan muzium tu lawa giler, wajib ambik gambar! So sebabkan taman ni sangat luas, jadinya kena driving la kat dalam ni.

Tujuan utama kitaorang datang sini ialah sebab nak main playground & nak lepas-lepak. Semua anak - beranak excited bukan si kecik jer tapi yang paling excited of course la si kecik FL. 
 http://dorsettpink.blogspot.com/2017/04/travelog-new-zealand-2017-itinerary-rotorua.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/04/travelog-new-zealand-2017-itinerary-rotorua.html
 Bukan setakat budak-budak jer suka, mak budak pun join sekaki .
Sarang labah-labah ni memang faveret aku, kalau jumpa kat Malaysia pun , aku tumpang sekaki main (A childtrap inside me..😁😁)


 Dia pun nak jugak panjat

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/04/travelog-new-zealand-2017-itinerary-rotorua.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/04/travelog-new-zealand-2017-itinerary-rotorua.html

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/04/travelog-new-zealand-2017-itinerary-rotorua.html
 Kat sini pun ada rose garden jugak.


http://dorsettpink.blogspot.com/2017/04/travelog-new-zealand-2017-itinerary-rotorua.html
Ambik kesempatan buat video clip ala-ala hindustan.. golek-golek guling-guling atas rumput..😜😜😜

Kitaorang lepas sini sampai magrib, then terus gerak balik umah. Umah dekat jer, 10 minit je drive dari taman ni, but on the way tu singgah jap kedai beli makanan untuk masak.

Nanti aku sambung lagi k.

Thank you for reading u all =))

15 comments:

  1. Best best best..view pun cantik sgt !

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul best idzwa sebab view kat sini un boleh tahan jugak cantiknya

      Delete
  2. hai... nak tanya bole.. saya pon akn ke nz this end of year. suhu time tu myb summer. perlu tak bawa thermal wear. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gurl.. Terima kasih sebab baca blog sy.. Answering your question, Kalau musim summer tak perlu bawak thermal wear

      Delete
  3. PLAY GROUND YG BANYAK MAINANNYA TENTU MYUKAKAN HATI FL BERMAIN DGN MAMANYA..TEPINYA ADA TAMAN ROS YG MEKAR BERBUNGA CANTIK SUNGGUH

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah kak pi, fl memang happy sgt lah.. Bunga2 ros tu pun cantik utk cuci mata..

      Delete
  4. Cantiknya view dia, kak..Nak pergi jugakkkk.. Q_Q

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah anes, awak dapat pergi nanti. Beli tiket promo air asia, inshaAllah boleh dpt tiket murah

      Delete
  5. Cantiknya view! bunga pink tu lawa sangat <3

    ReplyDelete
  6. Cantik rumput dia. boleh golek2. perfect wheather to chill out!

    ReplyDelete
  7. Ok... Nak kena baca entry NZ ni dari 1st. Tapi NZ memang best.

    ReplyDelete
  8. atotototo comelnya FL tu main kat garden..

    ReplyDelete