Thursday, 8 June 2017

Cara Baru Beli Top-up Pra-Bayar

Aku rasa ini baru, atau mungkin dah lama tapi aku je yang tak tahu... Takpelah, apa-apa pun aku nak share pasal 'cara baru beli top-up' guna 'public phone'.


Ini dia Mesin Whoop-It..
Bentuk dia macam public phone. Sekali tengok aku ingatkan public phone. Dalam hati berdetik 'skrang ni mana ada dah orang guna public phone (kot). Tapi bile tengok betul-betul rupanya bukan public phone.


Kita boleh beli top-up guna mesin ni bila-bila masa jer, 24 jam sehari. Mesin ni boleh bercakap, so tak susah la nak guna, sebab cara guna diterangkan dengan jelas oleh suara lunak operator tu..

So memang tak susah lah untuk sesapa nak beli top-up lepas ni.. Mesin ni aku jumpa kat kedai SpeedMart, so mungkin semua SpeedMart ada la kot.

Ok lah, aku nak ucapkan selamat berpuasa semua...

12 comments:

  1. dulu kt uni saya ada 1, sebab tak untung mungkin, setahun je bertahan. hehe pernah la topup beberapa kali guna 'public phone' ni hehe

    ReplyDelete
  2. ha ada nampak jugak mesin gini dekat luar kedai mamak berdekatan speedmart tempat saya. huhu. mahal betul caj tu kan

    ReplyDelete
  3. Canggih ! Saya pun baru tahu ni .. hehe..

    ReplyDelete
  4. tak jumpa lagi mesin ni, bila kak intan cakap mesin ni boleh bercakap, terus terbayang mesin ni boleh diajak berborak. haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita berborak dgn mesin tu.

      Delete
  5. Eh tak pernah jumpa lagi... T_T
    baru tau ada. Lama dah tak beli topup sebab dah guna postpaid skrg.. hehe

    ReplyDelete
  6. Selalu nak try beli sebab saja nak try. Kat UKMKL ada, rasanya dia ada motion sensor sebab orang lalu je dia start bercakap. But dia ada extra charge kan? Takda sapa penah pakai pon (tak pernah nampak) sbb Umart dekat depan tu je boleh beli topup teros.

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
  7. kalau letak kat dalam speedmart ok lah... klu letak luar, bakal senasib dengan public phone la... vandalisme

    ReplyDelete
  8. Saya memang tak tau ada mesin tu. Boleh bercakap pulak. Bila saya rasa lonely atau you dah tak nak communicate dgn saya lagi, nanti bolehlah saya bercakap-cakap dgn mesin tu.

    Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  9. Siqah tak pernah nampak pun mesin ni. Hehe

    ReplyDelete